2020-07-22 12:27:55• hírek • Erdélysport.hu

Történelmi meccs előtt a Sepsi. Ma este román kupadöntő

Nagy betűkkel kerül a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK évkönyveibe a 2020. július 22. dátum, hiszen a piros-fehérek mintegy 10 éves fennállásuk után máris kupadöntőt játszanak. Méghozzá a FCSB ellen.

A Leo Grozavu-Ilyés Róbert edzőpáros által dirigált székelyföldi alakulat első döntőjére készül, amelyhez jobb ellenfelet akarva akaratlanul sem találhatott volna, mint a nagyon sokak által gyűlölt és nagyon sokak által szeretett FCSB, vagyis az egykori Steaua, avagy Csillag. Itt gyorsan megjegyezzük, hogy napjainkban is zajlik a jogi vita, hogy ki is a valódi utód a FCSB, vagy a negyedik ligában tengődő Steaua Bukarest.

Háromszéki oldalról ez a történet mit sem változtat a lényegen. A jégkorongos hőskorszakból – Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua – megszokott előjelek vannak kinézőben. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a bukaresti sajtó máris elkezdte a kupadöntő kapcsán megjelenő cikkeit a Sepsi OSK szurkolói kisebbségi komplexusaira kihegyezni, még akkor is, ha ilyenek nincsenek.

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FCSB Román Kupa döntőre szerdán, július 22-én 20 órától kerül sor Ploiestin. A találkozót a romániai sportcsatornák mellett – Digi Sport 1, Telekom Sport 1 – a magyar köztévé, azaz az M4 is élőben közvetíti.

További erdélyi sporthírekért olvassa az Erdélysport.hu cikkeit!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: